Zing in de Kring - groepen

In Zing in de Kring-groepen worden in een prettige sfeer christelijke liedjes gezongen, er wordt muziek gemaakt, gedanst, geluisterd en gekeken naar een Bijbelverhaal op peuterniveau, kortom: geloof wordt beleefd. Vaste liedjes komen steeds terug en worden afgewisseld met liedjes die bij het thema van dat moment passen. Ieder kind zit op zijn/haar eigen matje met papa of mama. Er is aandacht voor elkaar en na het plenaire muziek- en spelmoment, dat 30-40 minuten duurt, wordt er gezamenlijk wat gedronken en is er tijd om samen te spelen en elkaar te ontmoeten.

Zing in de Kring-groepen zijn gericht op kinderen van 1,5 t/m 3 jaar en hun ouders/verzorgers. Jongere kinderen zijn ook welkom.
Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen en de beschikbare ruimte kunnen er per groep 6-15 kinderen deelnemen.
Zing in de Kring is niet gebonden aan een bepaalde kerk of kerkelijke stroming, iedereen is welkom.

Een Zing in de Kring-groep in jouw gemeente of woonplaats?
Wil jij ook graag samen met je peuter en andere peuters en hun ouders/verzorgers muziek maken en spelen rond bijbelverhalen? Wil je een of meer Zing in de Kring-bijeenkomsten organiseren in je eigen woonplaats? Of wil je Zing in de Kring uitnodigen op jullie peuterspeelzaal of kinderdagverblijf? Neem even contact op voor meer informatie.

Zing in de Kring in Bennekom
Woon je in (de buurt van) Bennekom? Dan kun je met je kind deelnemen aan een Zing in de Kring-groep bij mij thuis. Er zijn groepen op dinsdag, woensdag en vrijdag. Je kunt per dag kiezen uit twee momenten: 9 -10.15 uur of 10.30-11.45 uur. De groepen bestaan uit maximaal 12 kinderen en hun ouders/verzorgers en komen eens in de twee weken bij elkaar.
Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er op dit moment helaas geen Zing in de Kring-bijeenkomsten. Neem even contact met me op als je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe Zing in de Kring-activiteiten.


Hoe ervaren deelnemers de Zing in de Kring-groepen?

'Sev staat altijd te dansen van enthousiasme als we naar Zing in de Kring gaan en we hebben er altijd heel veel plezier! Ik vind het ontzettend leuk om samen met hem muziek te maken en te zien wat hij al leert van de Bijbelverhalen en liedjes. Dagen later heeft hij het nog over wat voor leuks we er hebben gedaan, hij vindt het geweldig!'
Rosalinde, mama van Sev (2)

'Elize is dol op Zing in de Kring. We hoeven maar van Wageningen naar Bennekom te rijden of ze wijst heel wijs met haar vingertje: 'mama, daar is Zing in de Kring.' Ze begint er al op maandag naar te vragen (we zitten in de vrijdaggroep). Als we terug zijn, zit ze heerlijk in haar eigen wereldje te spelen en neuriet ze de liedjes die we eerder hebben geleerd. Ze is er zo enthousiast over! En ik met haar. Het samen met je kind bezig zijn en dan ook nog eens over het geloof, de ontmoeting met de andere kindjes en moeders, de manier waarop: de structuur, het materiaal dat naadloos aansluit bij de belevingswereld van de kinderen, het enthousiasme van Adriëlle. Het is goud!'
Maartje, mama van Elize (3) en Aaron (8 maanden)