Wat is Zing in de Kring?

Zing in de Kring laat jonge kinderen Gods liefde ervaren door muziek en spel rond bijbelverhalen. Er zijn Zing in de Kring-groepen, er worden materialen uitgegeven en workshops verzorgd.

Zing in de Kring-groepen

In Zing in de Kring-groepen worden in een prettige sfeer christelijke liedjes gezongen, er wordt muziek gemaakt, gedanst, geluisterd en gekeken naar een Bijbelverhaal op peuterniveau, kortom: geloof wordt beleefd. Vaste liedjes komen steeds terug en worden afgewisseld met liedjes die bij het thema van dat moment passen. Ieder kind zit op zijn/haar eigen matje met papa of mama. Er is aandacht voor elkaar en na het plenaire muziek- en spelmoment, dat 30-40 minuten duurt, wordt er gezamenlijk wat gedronken en is er tijd om samen te spelen en elkaar te ontmoeten.

Zing in de Kring is gericht op kinderen van 1,5 t/m 3 jaar en hun ouders/verzorgers. Jongere kinderen zijn ook welkom.
Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen en de beschikbare ruimte kunnen er per groep 6-15 kinderen deelnemen.
Zing in de Kring is niet gebonden aan een bepaalde kerk of kerkelijke stroming, iedereen is welkom.


Een Zing in de Kring-groep in jouw gemeente of woonplaats?
Wil jij ook graag samen met je peuter en andere peuters en hun ouders muziek maken en spelen rond bijbelverhalen? Wil je een (paar) keer of vaker meedoen met Zing in de Kring in je eigen woonplaats? Dat kan! Neem contact met me op. Als je andere ouders/verzorgers en peuters uitnodigt en er een (woon)kamer beschikbaar is waar wat ruimte kan worden gemaakt, kom ik graag naar jullie toe! Ik kan ook met Zing in de Kring naar jullie peuterspeelzaal of kinderdagverblijf komen! Neem even contact op voor meer informatie over mogelijkheden en kosten.

Zing in de Kring in Bennekom
Woon je in (de buurt van) Bennekom? Dan kun je met je kind deelnemen aan een Zing in de Kring-groep bij mij thuis. Er zijn groepen op dinsdag, woensdag en vrijdag. Je kunt per dag kiezen uit twee momenten: 9 -10.15 uur of 10.30-11.45 uur. De groepen bestaan uit maximaal 12 kinderen en hun ouders/verzorgers en komen eens in de twee weken bij elkaar. De kosten zijn €30,- per gezin voor zes bijeenkomsten.
In september 2019 zijn er nieuwe groepen gestart. Er is op dit moment alleen nog plek in de dinsdaggroep van 9 uur. In december starten er nieuwe groepen en komen er nieuwe plekken vrij. Kijk onder 'agenda' voor de data. Neem even contact met me op als je meer informatie wilt, als je je wilt opgeven voor Zing in de Kring of als je vrijblijvend kennis wilt maken met Zing in de Kring.


Workshop Muziek en spel rond bijbelverhalen voor kinderwerkers en pedagogisch medewerkers

Wil je inspiratie om je geloof te delen met jonge kinderen door muziek en spel rond bijbelverhalen? Ik kom graag naar jullie toe voor een workshop op maat! Neem even contact op voor meer informatie over mogelijkheden en kosten.


Zing in de Kring - uitgaven

Recent verscheen het prentenboekje Kijk&Zing: vijf vrolijke peuterliedjes met een bijbelse boodschap in een kleurrijk jasje. Met liedjes van Adriëlle Schouten en tekeningen van Aisha Meel. Prijs: €2,95. Te bestellen via zingindekring@gmail.com.

Binnenkort komt de eerste Zing in de Kring CD uit! De CD bevat 20 nieuwe bijbelse peuterliedjes van Adriëlle Schouten. Reserveer hem alvast via zingindekring@gmail.com. Prijs: €9,95 (verzendkosten €3,95). De eerste 50 personen die reserveren, ontvangen het prentenboekje Kijk&Zing gratis!Geloofsopvoeding wordt praktisch bij Zing in de Kring!

  


Hoe ervaren deelnemers de Zing in de Kring-groepen?
'Sev staat altijd te dansen van enthousiasme als we naar Zing in de Kring gaan en we hebben er altijd heel veel plezier! Ik vind het ontzettend leuk om samen met hem muziek te maken en te zien wat hij al leert van de bijbelverhalen en liedjes. Dagen later heeft hij het nog over wat voor leuks we er hebben gedaan, hij vindt het geweldig!'
Rosalinde, mama van Sev (2)

'Elize is dol op Zing in de Kring. We hoeven maar van Wageningen naar Bennekom te rijden of ze wijst heel wijs met haar vingertje: 'mama, daar is Zing in de Kring.' Ze begint er al op maandag naar te vragen (we zitten in de vrijdaggroep). Als we terug zijn, zit ze heerlijk in haar eigen wereldje te spelen en neuriet ze de liedjes die we eerder hebben geleerd. Ze is er zo enthousiast over! En ik met haar. Het samen met je kind bezig zijn en dan ook nog eens over het geloof, de ontmoeting met de andere kindjes en moeders, de manier waarop: de structuur, het materiaal dat naadloos aansluit bij de belevingswereld van de kinderen, het enthousiasme van Adriëlle. Het is goud!'
Maartje, mama van Elize (3) en Aaron (8 maanden)