Wat is Zing in de Kring?

Bij Zing in de Kring worden in een prettige sfeer christelijke liedjes gezongen, er wordt muziek gemaakt, gedanst, geluisterd naar een bijbelverhaal op peuterniveau, kortom: geloof wordt beleefd.
Vaste liedjes komen steeds terug en worden afgewisseld met liedjes die bij het thema van dat moment passen. Ieder kind zit op zijn/haar eigen matje met papa of mama. Er is aandacht voor elkaar en na het plenaire muziek- en spelmoment, dat 30-40 minuten duurt, wordt er gezamenlijk wat gedronken en is er tijd om samen te spelen en elkaar te ontmoeten.

Voor wie?
Zing in de Kring is gericht op kinderen van 1,5 t/m 3 jaar en hun ouders/verzorgers. Jongere kinderen zijn ook welkom.
Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen en de beschikbare ruimte kunnen er per groep 6-15 kinderen deelnemen.
Zing in de Kring is niet gebonden aan een bepaalde kerk of kerkelijke stroming, iedereen is welkom.


Waar?
Zing in de Kring wordt gehouden in een woonkamer of zaaltje in de woonplaats van de deelnemers.

Zing in de Kring in jouw gemeente of woonplaats?
Wil jij ook graag samen met je peuter en andere peuters en hun ouders muziek maken en spelen rond bijbelverhalen? Wil je een (paar) keer of vaker meedoen met Zing in de Kring in je eigen woonplaats? Dat kan! Neem contact met me op. Als je andere ouders/verzorgers en peuters uitnodigt en er een (woon)kamer beschikbaar is waar wat ruimte kan worden gemaakt, kom ik graag naar jullie toe! Ik kan ook met Zing in de Kring naar jullie peuterspeelzaal of kinderdagverblijf komen! Neem even contact op voor meer informatie over mogelijkheden en kosten.

Zing in de Kring in Bennekom
Woon je in (de buurt van) Bennekom? Dan kun je met je kind deelnemen aan een Zing in de Kring-groep bij mij thuis. Er zijn groepen op dinsdag, woensdag en vrijdag. Je kunt per dag kiezen uit twee momenten: 9 -10.15 uur of 10.30-11.45 uur. De groepen bestaan uit maximaal 12 kinderen en hun ouders en komen eens in de twee weken bij elkaar. De kosten zijn €30,- per gezin voor zes bijeenkomsten.
Je kunt je nu opgeven voor periode 3 (eind maart tot begin juli 2019). Kijk onder 'agenda' voor de data. Neem even contact met me op als je meer informatie wilt, als je je wilt opgeven voor Zing in de Kring of als je vrijblijvend kennis wilt maken met Zing in de Kring.

Zing in de Kring in Ede-Veldhuizen
In februari is er een nieuwe Zing in de Kring - periode in Ede-Veldhuizen gestart (vlakbij winkelcentrum Bellestein). Er zijn in deze groep nog twee plekken vrij! Wil je hieraan meedoen? Neem even contact met me op. Kijk onder 'agenda' voor de data.

Geloofsopvoeding wordt praktisch bij Zing in de Kring!

  


Wat vinden deelnemers van Zing in de Kring?
'Sev staat altijd te dansen van enthousiasme als we naar Zing in de Kring gaan en we hebben er altijd heel veel plezier! Ik vind het ontzettend leuk om samen met hem muziek te maken en te zien wat hij al leert van de bijbelverhalen en liedjes. Dagen later heeft hij het nog over wat voor leuks we er hebben gedaan, hij vindt het geweldig!'
Rosalinde, mama van Sev (2)

'Elize is dol op Zing in de Kring. We hoeven maar van Wageningen naar Bennekom te rijden of ze wijst heel wijs met haar vingertje: 'mama, daar is Zing in de Kring.' Ze begint er al op maandag naar te vragen (we zitten in de vrijdaggroep). Als we terug zijn, zit ze heerlijk in haar eigen wereldje te spelen en neuriet ze de liedjes die we eerder hebben geleerd. Ze is er zo enthousiast over! En ik met haar. Het samen met je kind bezig zijn en dan ook nog eens over het geloof, de ontmoeting met de andere kindjes en moeders, de manier waarop: de structuur, het materiaal dat naadloos aansluit bij de belevingswereld van de kinderen, het enthousiasme van Adriëlle. Het is goud!'
Maartje, mama van Elize (3) en Aaron (8 maanden)